Untitled Document
  Ana Sayfa | Birimler | Hizmetler | Bilgi Edinme | Öneri Formu | Konuk Defteri |  Fotoğraf Galerisi | İletişim

Projeler
  Toplam

.: GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ADLI DEFİLE BEĞENİ TOPLADI

08-10-2012

2. Günü akşamı ise Taşhan’da Samsun Olgunlaşma enstitüsü Öğrencilerinin Geçmişten günümüze defilesi gerçekleştirildi. Taşhan'da yapılan defilede Anadolu Medeniyet leri, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi kadın giysileri tanıtıldı.

Samsun İlkadım Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nce hazırlanan defilede geçmişten günü müze 45 kıyafet sergilendi. Ayrıca defilede Samsun'un kültürünü oluşturan yöresel kıyafetler de yer aldı.

İlkadım Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin tanıttığı kıyafetler, çok sayıda davetlinin beğenisini topladı. Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı” Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile göz kamaştıran ilçemizi turizmde hak ettiği yere taşıyacağız” dedi. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Bu yıl 9.Gerçekleştirmiş olduğumuz 9. Kültürel Sanat Doğa ve Turizm festivali etkinliklerimiz çerçevesinde hazırlanan defilenin Vezirköprü ilçesinin kültürüne ve turizmine katkı sağladığını ifade ederek, Vezirköprü'nün tarihi derinlik ve zenginliğe sahip bir ilçe olduğunu vurguladı. Edis,  bizim amacımız ilçemizin tarihini kültürünü ve geçmişini yaşatmaktır bu nedenle de tarihi Taşhan'da 'Geçmişten Günümüze' kadın giysileri defilesini düzenledik dedi.   Geceye Katılan Ak Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr Tülay Bakır ise Bu güne kadar izlemiş olduğum en anlamlı defileydi. Böyle güzel bir Festival programının içerisinde bu anlamlı defileye de yer verilmesi beni çok mutlu etmiştir. Programın hazırlanmasında emeği geçen Başta Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Vezirköprü Belediye Başkanımız İbrahim Sadık Edis’ e teşekkür ediyorum. Gerçekten izlerken çok duygulandım dedi.

Bu haber 293 defa okunmuştur.
.:Bu Habere Ait Yorumlar Toplam (1) Yorum. Onay Bekleyen Yorum Sayısı 0 )
Habere Yorum Ekle
Mustafa KENAN 2012-10-09 11:41:00
Kültürel Sanat Doğa ve Turizm festivali etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan defile katılanları etkilediğini düşünüyorum.Yeni etkinliklerde buluşmak üzere
.:Bu Haberin Resimleri
 .:Bu Haberin Dosyaları

BAŞKANIMIZ
BİLGİLENDİRMELER
ATATÜRK KÖŞESİ
SERVİSLER
  Konuk Defteri
  Beyaz Masa
  E-Devlet
  Yol Durumu
  Son Depremler
  Anadolu Ajansı
  Mesafe Cetveli
  T.C. Kimlik No
  Sorgulamalar
  Sosyal Güvenlik Kurumu
  Ö.S.Y.M.
  Açık Öğretim Fakültesi
Untitled Document
Vezirköprü Belediyesi Copyright 2009 Her Hakkı Saklıdır.
Sitenin Tasarım ve Alt Yapı Hizmetleri Tasarım Dünyası Bilgisayar İnternet Hizmetleri Tarafından verilmektedir.
Site İçeriği Vezirköprü Belediyesi tarafından Güncellenmektedir.