Vezirköprü’nün Gururlarından Olan Kültür Elçisi Prof.Dr. Hayrettin İVGİN’ in TİKA Tarafından Bastırılan “Altay Dağlarının Kaplanı Manas” adlı Mitolojik Romanı Kırgızca ve Özbekçe’ye de Kril Harfleriyle Çevrilerek Yayımlandı.!

        Başkan EDİS, İlçemizin yetiştirdiği ender, dünyada saygın ve Türk Kültürü’ nün bir bileni, kültür elçisi Prof.Dr.Hayrettin İVGİN hocamızın şahsıma da hediye ettiği  "Altay Dağlarının Kaplanı Manas" adlı mitolojik destan Romanı , Kırgızca'ya ve Özbekçe'ye de Kril harfleriyle çevrilerek Kasım 2020 ayının ilk haftası yayımlanmıştır. TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) tarafından bastırılan kitap, 2016 yılında Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi ile de yayımlanmıştır. Moskova'da Puşkin Edebiyat Ödülü ile Aydınlanma Fedakarı Ödülü ile taltif edilen Manas kitabının önümüzdeki yıllar içinde Kazakça, Türkmençe, Rusça ve İngilizce olarak yayımlanması beklenmektedir. Manas mitolojik destan Romanını,  Kırgızca'ya Bakıtbek CUNUSALİYEV, Özbekçe'ye Shermurod SUBHAN tarafından çevrilmiştir.

        Bu büyük eseri Ülkemize kazandırdığı için hemşerimiz Prof.Dr. Hayrettin İVGİN hocamıza teşekkür eder  ve başarılarının devamını dilerim dedi.