Başkan EDİS’in Hayat Bulan Proje Serisi

Başkan EDİS’in Hayat Bulan Proje Serisi

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS, 2019 yerel seçimlerinde vaad ettiği projelerinin yanı sıra, hizmet süreci boyunca gerçekleştirdiği sosyal projeleri ile, Samsun ilçeleri arasında Vezirköprü’yü ayrıcalıklı kılıyor.

 5 yıllık hizmet serüveni sonucunda, ilçede yapılan çalışmalar Vezirköprü’nün şehirleşme, kültürleşme, sanayileşme, tarımsal kalkınma ve eğitim alanında, kamuoyunda hem vatandaşlar, hem de bürokrasi ve siyasi çevrede, Başkan EDİS’in deyimiyle ‘’yükselme’’ dönemi olarak değerlendirildi.

Başkan Edis çalışmalar ve 5 yıllık hizmet serüvenini değerlendirdiği konuşmasında; ‘’Göreve geldiğimiz ilk yıllarda savunduğumuz temel bir felsefemiz oldu: “hayatın içinde. milletin yanında” ülkemizin ve şirin ilçemizin yaşadığı değişimi sağlamak için farklı bir yerel yönetim anlayışı geliştirmek, kamu malını ve varlığını koruyarak, üzerimize düşen temizlik, park gibi çevre düzenlemesi ve Üçyüz’den fazla yerleşim alanımızın yol ve ulaşım sorununu çözmek gibi klasik hizmetleri yerine getirmenin yanı sıra ekonomi, kültür - sanat, eğitim, sağlık vb. alanlarda da sorumluluklar alarak, sosyal bir belediyecilik anlayışı ortaya koyabilmenin çabası ve gayreti ile çalışmalarımıza başladık. Bütün çalışmalarımızın en önemli çıkış noktası ise, günlük hizmetlerimizi layığıyla yerine getirirken, Vezirköprü’nün en önemli sorunu olan istidihdama yönelik çalışmaları planlayarak uygulamak, Karma Organize Sanayimizin kurulumundan tahsisine kadar yılmadan çalışmak, tüm bu faaliyetlerin “sürdürülebilir” olmasını sağlamaktı. Bugün geçmişten günümüze, göreve geldiğimizden bu yana, daima halkın arasında, ulaşılabilir bir başkan ve halk üslubu ile hemşehrilerimizi kucakladık.

 

Yaptığımız tüm çalışmalarda, gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde temel ilkelerimizi uyguladık. Klasik belediyecilik faaliyetlerininin yanı sıra, ilçemizde eğitime destek, spor faaliyetlerine destek, yaşlılara yönelik çalışmalar, üreten kadınlara yönelik çalışmalar, kültüe ve sanat alanında destekleyici çalışmalar, sosyal iletişimde halkla ilişkiler ve katılımcılık alanında çalışmalar, sosyal yardımlaşma çalışmaları, gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik çalışmalar, ulaşım ve çevre düzenleme çalışmaları ve şehirleşme çalışmalarımızı gerçekleştirirken aynı zamanda hemen hemen hepsi Vezirköprü için ilk olan güzel projelere ve çalışmalara imza attık. ‘’Vezirköprü’yü Sevmek Gerek’’ sloganı ile sevdamız Vezirköprü’müzün geleceği ve hemşehrilerimizin mutluluğu için var gücümüzle çalışıyor, birlikte üzülüyor birlikte mutlu oluyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

 

Yapılan Çalışmalar ve hayata geçen projelerden bazıları ise şöyle sıralandı.

Karma Osb ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB

Vezirsuyu Kır Evleri (Tatil Köyü)

Vezirsuyu İzcilik Karavan ve Kamp Alanı

Huzurevi Binası

Öğretmenevi Binası

Belediye Hizmet Binası

Ticaret ve Ofis Merkezi

Mahalle Kültür Evleri

Bilim Merkezi

Nalbantlı Geçmişe Yolculuk Kültür Evleri

Köprübaşı Sosyal Tesisleri

Bebek Kütüphanesi

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

Sebze ve Meyve Depoları

Soğuk Hava Deposu

Cadde Işıklandırma Çalışmaları

Park ve Bahçe Yapım Çalışmaları

Beton Yol ve Parke Çalışmaları (Kırsal Bölge Mahallelerin Tamamı)

Dere Islah Çalışmaları

Tarihi Adatepe Çamaşırlığı Restorasyon Çalışması

Sıfır Atık Deposu

 

https://www.youtube.com/watch?v=BljvwjiRfbw&t=2s