Geleceğin Mimarları Vezirköprü'de

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık 3.sınıf öğrencileri "Koruma Atölyesi" dersi kapsamında Vezirköprü ilçesindeki tarihi dokuları inceleme programı gerçekleştirdi.

Doktor Öğretim üyeleri Saadet Gündoğdu, Süheyla Koç ve Fatma Sema Sekban, Araştırma Görevlisi M.Talha Öksüzoğlu koordinasyonunda gerçekleşen gezide, daha önceden belediye olarak restorasyon projeleri tamamlanan, Nalbantlı mahallesindeki dört sivil mimari mirasımızı inceleyip, yapıların ölçülerini alıp 'rölöve' çalışması yaparak mimarlık, malzeme, yapım tekniklerini tarihi yapılarımızdan öğrendiler.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık EDİS ile Butik Otelinde buluşan öğrenciler, başkan Edis ile hatıra fotoğrafında bir araya geldiler.