Vezirköprü’de Düğmeye Basıldı

          Vezirköprü’nün doğal ortamının spor ve aktivitelere elverişli olmasının avantajlarının ön plana çıkması için, İlçe Kaymakamı Özgür Kaya ve Belediye Başkanı Murat Gül süreci hızlandırmak için düğmeye bastı.

          2016 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Tesisler Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan ancak zaman aşımına kalan 220 dekarlık Kunduz Kamp Eğitim Merkezi’nin hayata geçmesinin ilçeye ekonomik ve sosyal yönden büyük katkılar sağlayacağı ön görülmüştü. Projede Sporcu Dinlenme Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Okçuluk Salonu, Atletizm sahası, Tenis Kortları, Basketbol Sahaları, Futbol sahası, 6 bin metrekare Su sporları Göleti, Paintball alanı, Kır Kafesi, Büfeler, Açık Amfi Alanı, Gezinti Yolları, Bocce sahası, bisiklet park yerleri, seyir terasları, koşu yolları yer alan proje Türkiye'de ilk ve tek en büyük spor kompleksi olma özelliği taşıyordu. 

 

Vali Yardımcısı CIDIROĞLU Yerinde İnceledi

          Beraberindeki heyetle birlikte Samsun Vali Yardımcısı Fatih CIDIROĞLU Kunduz Kamp Eğitim Merkezi alanını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Ayrıca önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan OFF-ROAD yarışları ile ilgili etap alanlarını da gezen CIDIROĞLU, Şahinkaya Kanyonu ile birlikte bölgedeki Spor Turizmine yönelik yapılacak çalışmaları da değerlendirdi.

Başkan Murat Gül konu ile ilgili olarak, ‘’Turizm endüstrisi, günümüz koşullarında küresel ekonomi içerisinde önemli bir yere sahiptir. Kişilerin gündelik hayatlarında yer alan egzersiz yapma alışkanlıklarının veya yaşam tarzlarının dışında gittiği yerlerde karşılaştığı yeni spor dallarıyla tanışması ve seyahat dönüşü bu sporlara devam etme alışkanlıkları kazanması itibariyle spor ve turizm yoğun bir ilişki içerisine girer. Özellikle ulusal çapta etkiye sahip olan spor organizasyonlarının spor turizmi içerisindeki etkisiyle; organizasyonu düzenleyen şehrin tanıtımına, ekonomik kalkınmasına, istihdam alanlarının yaratılmasına, ticari faaliyetlerine, spora olan ilginin artmasına, şehrin saygınlık kazanmasına olumlu katkılar sağlayacağı kamuoyu tarafından bilinmekte ve bundan dolayı şehirler bu tür organizasyonlara ev sahibi olabilmek için kıyasıya bir yarışın içerisine girmektedirler. Biz Vezirköprü ilçesi olarak bu alandaki tüm avantajlarımızın değerlendirilmesi ve aktif bir şekilde kullanılarak, ilçemizin spor turizmine duyarlı ve yatkınlığının bilinmesini istiyoruz. Geçtiğimiz yıllar çerçevesinde birçok sportif etkinliklere ev sahipliği yaptık. Sportif faaliyetlerin Turizme pozitif yönde yansımaları olduğunu biliyoruz. Vezirköprü’nün yakın geleceğin Spor Turizmi’ne de adını yazdıracağını ümit ediyoruz’’ dedi.

 

          Vezirköprü İlçe Kaymakamı Özgür KAYA ve Belediye Başkanı Av. Murat GÜL’ün girişimi ile ilçenin bu yöndeki avantajlarının açığa çıkarılması ve aktif olarak faydalanılması konusunda çalışmalar ve toplantılar düzenlenirken, oluşturulan heyette OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin BULUT, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal ALMAZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celaleddin SULA, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim IRMAK, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul ÖZATA, Kütüphane Müdürü Kani YILMAZ, Vezirköprü Belediyespor Kulübü Başkanı Serdar ERSOY, SAMOK Başkanı Bilal ALTUNAY, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kulübü Başkan Yardımcısı İrfan YOLCU yer aldı.