Yanıltıcı, Amacından Uzak, Her Türlü Algıya Açık Yapılan Habercilik, Maalesef Devam Etmektedir.!

       KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYRULUR...

         Yerel basın olarak faaliyet gösteren bir gazetenin sosyal medya hesaplarında yaptığı haberin başlığını "Vezirköprü'de Cumartesi Pazar İmar Dışı İnşaat Yapmak Serbest" şeklinde belirterek konunun araştırılmadan ve üzerinde düşünülmeyip haberin muhatabı olan kurumumuzdan bilgi alınmadan yapılan haber, kurumumuzu açıkça yıpratmaya, vatandaşın eksik bilgilendirilerek yanılmasına sebep olmaktadır. Haber içeriğinde vatandaşın ağzından soru sorarak nereye varılmak ya da ne yapılmak istendiği anlaşılmamaktadır. Haber içeriğinin kurumumuzu yıpratmak, imajını zedelemek gibi bir amacı olduğu aşikardır.

        Haberde bahsedilen durumda, sadece bir kişinin izinsiz/kaçak bir şekilde binasına ilave yapı yaptığı durumu doğrudur.

        Durum ile ilgili olarak ilk haber alındığı andan itibaren, görevli personeller, kanuni uygulama çerçevesinde, izinsiz kaçak yapılara ne işlem yapılıyorsa, inşaat mahalline giderek, yapı tatil zaptı tutmuş ve mühürleme işlemi yapılmıştır. Buna rağmen söz konusu alanda ilgili kişilerce inşai faaliyete devam edildiği bilgisi bu gün (10.04.2022 pazar) itibariyle ekiplerimize ulaşmıştır. Bu bilgi üzerine de devam eden inşaat hakkında yeniden mühür fekkinden işlem yapılmıştır.Yapılan Adli ve idari işlemler devam etmektedir

        Aslında konunun özü ve özeti bu iken ve bu durumu haberi yapan yerel gazete tüm bu durumu net bir şekilde bildiği halde, kasıtlı bir şekilde, sanki belediye görevini yapmıyormuş gibi haber yapıldığı üzüntüyle izlenmiştir.

        Kurumumuz bu tür algı operasyonları karşısındaki dik duruşunu dün olduğu gibi bugün de göstermektedir. Kurumumuzun itibarını korumak ve vatandaşımızın yanlış bilgilendirilmemesi konusundaki hassasiyetimizden asla taviz vermedik vermeyeceğiz. Yıpratmak amacıyla yapılan asılsız haberin ve tarafların niyetlerini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.